Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΑΣ ΜΗΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΥΛΙΒΔΗΝ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Απάντηση από την εταιρία Βερόπουλοι ΑΕΒΕ


"Σχετικά με την ανάρτησή σας, στην οποία εμφανίζεται η λίστα οφειλετών του Ι.Κ.Α. η εταιρεία Αφοί Βερόπουλοι Α.Ε.Β.Ε. έχει να επισημάνει τα εξής:
- Η Αφοί Βερόπουλοι ΑΕΒΕ δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το ΙΚΑ ούτε είχε ποτέ στα 40 χρόνια που λειτουργεί ως εταιρεία λιανεμπορίου...
- Η υποτιθέμενη οφειλή η οποία αναφέρετε στη λίστα, αφορά στις τρέχουσες Ασφαλιστικές Εισφορές του μήνα στις οποίες προσμετρήθηκε και η τρίμηνη καταβολή της περιόδου Δεκ. 2008 - Φεβ. 2009 για την οποία η Εταιρεία μας έχει υπαχθεί λόγω απωλειών καταστημάτων από εμπρησμό, λεηλασίες και βανδαλισμούς στην ειδική ρύθμιση του Ν. 3746/09 (άρθρο 80 ζημιές επιχειρήσεων) που αφορά όλες εκείνες τις εταιρείες που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια των εμπρησμών της Αθήνας το Δεκέμβριο του 2008. Σύμφωνα λοιπόν με την παραπάνω ρύθμιση διακανονίσαμε την τρίμηνη καταβολή των εισφορών της συγκεκριμένης περιόδου την οποία αποδίδουμε κανονικά, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου.

- Η εταιρεία μας κάθε χρόνο αποδίδει στο Ελληνικό κράτος: - € 35 εκατ. σε εισφορές στο ΙΚΑ, - € 22 εκατ. σε απόδοση ΦΠΑ, - € 5 εκατ. σε άλλους φόρους ενώ απασχολεί 5 χιλιάδες εργαζομένους σε όλη την Ελλάδα καταβάλλοντας € 58 εκατ. σε μισθοδοσία κάθε χρόνο. Μάλιστα όσον αφορά στις θέσεις εργασίας στα καταστήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω η Αφοί Βερόπουλοι ΑΕΒΕ φρόντισε να τις διατηρήσει μεταθέτοντας τους εργαζομένους σε άλλα καταστήματα ενώ παράλληλα σταδιακά αποκατέστησε τις ζημιές σε όλα με εξαίρεση αυτό της Λεωφ. Αλεξάνδρας το οποίο είχε καταστραφεί ολοσχερώς."




Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

visitors

visitors