Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΝΕΙ?

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Η Πασοκική νομενκλατούρα έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα


Γράφει ο Καφενόβιος

Επιστροφή εις τον καθ΄ημάς εφιάλτη. Τα «μπάνια του λαού» αναμφισβήτητα βοηθάνε, αλλά ακολουθεί πάντα ο Σεπτέμβρης των λογαριασμών, των ελλειμμάτων και των κοινωνικών «πειραμάτων». Και ο «λογαριασμός» από άποψη κοινωνική έχει κατοχικά χαρακτηριστικά.

Καθημερινά κτυπούν τις νεκρώσιμες καμπάνες. Μπαράζ φόρων και έκτακτων εισφορών περιμένει τους φορολογούμενους, καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ξεκινά την αποστολή των......... εκκαθαριστικών σημειωμάτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν όλες τις έκτακτες εισφορές που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Η Πασοκική νομενκλατούρα έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Με τη θηριώδη ανεργία να παραλύει τη ραχοκοκαλιά της πατρίδας, την έλλειψη ρευστότητας και κυρίως τη δηλητηριώδη αβεβαιότητα να γονατίζουν την οικονομία, η κυβέρνηση μοιάζει ότι απλώς ψάχνει να βρει μια ευκαιρία για να χάσει αξιοπρεπώς τις εκλογές. Στην ουσία δεν κυβερνά, ίσως γιατί οι συνθήκες την ξεπερνούν.

Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι ο τυφώνας! Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών έχουν σημάνει συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο για το τρέχον δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου κατά το οποίο θα δρομολογηθεί το τελικό στάδιο κατεδάφισης της χώρας.

Όσο η κρίση στην ευρωζώνη θα βαθαίνει και το χάος στις διεθνείς αγορές επεκτείνεται τόσο οι κινέζοι της Ευρώπης, δηλαδή εμείς, θα φορτωνόμαστε νέα μέτρα ώστε να καλυφθεί η διεθνής των τοκογλύφων. (21.8)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

visitors

visitors