Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ .............ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥΣ

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

Αρχισε το κυνήγι των καπνιστών για εισπρακτικούς λόγους.


Aπό σήμερα απαγορεύεται αυστηρά και δια ροπάλου το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και στους χώρους εργασίας.Μοναδικές εξαιρέσεις τα καζίνο και τα νυχτερινά κέντρα άνω των 300 τ.μ. στα οποία δίνεται χρόνος προσαρμογής...
8 μηνών.
Η κα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε, ότι θα απαγορεύεται και κάθε είδους διαφήμισης ή προώθησης του καπνού.

Η εφαρμογή των μέτρων θα εποπτεύεται από την αστυνομία, τη δημοτική αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες των νομαρχιών και των δήμων.
Τα πρόστιμα για τους παραβάτες καπνιστές θα κυμαίνονται από 50 έως 500 ευρώ, ενώ για τους καταστηματάρχες από 500 έως 10.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής για 5η φορά θα αφαιρείται η άδεια του καταστήματος.
Επειδή συμβαίνει να ζούμε σ' αυτή τη χώρα δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως τον ίδιο νόμο προσπάθησε να εφαρμόσει και ο κύριος Αβραμόπουλος με παταγώδη αποτυχία.
Τότε μάλιστα κάποιοι μαγαζάτορες που πήραν το νόμο στα σοβαρά διαμόρφωσαν χώρους καπνιστών και μη καπνιστών με αποτέλεσμα απλά να χάσουν τα χρήματά τους.Ο νόμος Αβραμόπουλου εξαιρούσε τα ψυχιατρικά ιδρύματα και τις μονάδες ψυχικής υγείας,όπου επιτρέπονταν το κάπνισμα κατόπιν έγγραφης γνωμάτευσης του θεράποντος ιατρού για θεραπευτικούς και μόνο λόγους!!!
Με τον νέο νόμο η κυρία Ξενογιαννακοπούλου δίνει οικονομικά κίνητρα στους δήμους ώστε να γίνουν κυνηγοί των θεριακλήδων του καπνίσματος.

zeidoron.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

visitors

visitors