Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΛΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Απόβαση ΔΝΤ στις Βρυξέλλες

Οι συνεδριάσεις των υπουργών οικονομίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες έγιναν υπό το βλέμμα του γ.γ. του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Κάν. Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως τον τελευταίο καιρό η παρουσία αξιωματούχων του Οργανισμού στα συμβούλια Γιούρογκρουπ και Εκοφίν, πύκνωσαν.

Και η χθεσινή εμφάνιση του Στρος-Καν ήταν αρκετή για να αναζωπυρώσει τις φήμες ότι επίκειται νέο μνημόνιο για την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία. Η ΕΕ το διαψεύδει κατηγορηματικά. Όμως το ΔΝΤ συνεχίζει το ανελέητο σφυροκόπημα της...

ευρωζώνης .

Την ώρα που ο κύριος Καν μιλούσε στους ευρωπαίους υπουργούς οικονομικών, από την Ουάσινγκτον δημοσιευόταν έρευνα βάσει της οποίας η μείωση του ελλείμματος κατά 1% του ΑΕΠ ανά έτος, προκαλεί ανεργία και ύφεση!! Με άλλα λόγια, το μνημόνιο που υπογράψαμε είναι καταστροφικό αφού η Ελλάδα επιχειρεί μείωση ελλείμματος από το 13% στο 3% σε τρία χρόνια.

Ανέκαθεν το ΔΝΤ χτυπούσε την ΕΕ για την λογική της να προσκολλάται στην δημοσιονομική πειθαρχία και την ΕΚΤ για την εμμονή της με τον πληθωρισμό. Προκαλεί όμως τεράστια ερωτήματα γιατί το ΔΝΤ δέχεται να συνυπογράφει τα μνημόνια και μετά υποσκάπτει.

Κάποια στιγμή η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει τον λόγο καθώς τέτοιες τακτικές διατηρούν τα ελληνικά σπρεντ των ομολόγων πάνω από τις 800 μονάδες. Αντιλαμβανόμαστε ότι το ΔΝΤ επιδιώκει να γίνει ο κυρίαρχος δανειστής παγκοσμίως. Όμως και λίγη αντίσταση από πλευράς μας είναι επιβεβλημένη, έστω και καθυστερημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

visitors

visitors